רוזה נחשב לעתים קרובות ליין עונתי, והוא מוגש לרוב מסוף האביב עד תחילת הסתיו. מביני עניין נוטים לא פעם לזלזל בו ורואים בו יין לבילוי קליל. עם זאת, לא כל יינות הרוזה נולדו שווים. עם שילוב זנים נכונים ותהליכי הפקה מוקפדים, המשקה הוורדרד והמושך לעין יכול להיות גם חגיגה של ממש לחיך. על הדרך, נוכל ליהנות משלל יתרונות בריאותיים. כאן, נראה מה כוס רוזה ביום יכולה להעניק לבריאות ולחיוניות שלך וכיצד נשלב את היין בצורה מושלמת בכל אירוע.
כיצד מיוצר יין רוזה?
רוזה מיוצר בדרך כלל באחת משתי דרכים:
1) ביקב נסחטים ענבים אדומים (כמו קברנה סוביניון או גרנאש) מיד לאחר הבציר, מה שמניב צבע ורדרד חיוור. לאחר ריסוק הענבים, היין יישב בקליפותיו לזמן קצר בלבד, על מנת שמירה על צבע עדין, לפני שהקליפות מעניקות ליין האדום את הגוון הסגול העז. 2) ערבוב יין אדום עם לבן – יין רוזה שמיוצר כך יהיה איכותי לעתים נדירות בלבד.
צבע הרוזה אינו עקבי בהכרח לטעמו. רוזה כהה יותר עשוי להיות בעל גוף חזק יותר אמנם, אבל לעתים קרובות החיוורים יותר עשויים להפגין מנעד טעמים וארומות מורכב בצורה מפתיעה עם סיומות שיכולות להימשך זמן רב לאחר הלגימה. גם המתיקות משתנה. חלק מהבקבוקים יבשים מעצם, בעוד שלאחרים יש גימור מעט מתוק.
נוגד חמצון עוצמתי
רובנו שמענו ששתיית יין אדום מדי יום טובה לבריאות. חשוב שנזכור שיין רוזה מיוצר מענבים אדומים בלבד ולכן, שתיית רוזה קליל תעניק לנו את כל היתרונות של היין האדום. טנינים ונוגדי חמצון רבים אחרים זמינים לנו בכל כוס של רוזה. עם זאת, החשוב מכולם הוא הרזברטרול. רזברטרול הוא תרכובת צמחית מסוג פוליפנול המצויה בריכוז גבוה בקליפות הענבים האדומים. תרכובת זו היא בעלת תכונות נוגדות חמצון ואנטי דלקתיות עוצמתיות במיוחד. יתרונות הרזברטרול לבריאות כוללים:
• שיפור ניכר בתפקוד הלב וכלי הדם• סיכון מופחת לסוגי סרטן מסוימים• תכונות אנטי אייג'ינג ומניעת ירידה קוגניטיבית• הפחתת לחץ הדם
לחיוניות הכללית שלך
כוס רוזה ביום יכולה לעזור להעלות את רמות הכולסטרול הטוב, להוריד את לחץ הדם, להפחית את רמות הסוכר בדם ולמנוע השמנת יתר. כמו כן, שתיית יין באופן כללי מגרה נוירוטרנסמיטורים הקשורים לאושר ולרווחה. ככה שהמשפט "יין ישמח לבב אנוש", הוא כבר מזמן עובדה מדעית.
אילו מאכלים ישתלבו טוב עם רוזה?
רוזה הוא אחד מסוגי היין המגוונים ביותר הודות לריכוז הטנינים הנמוך והחומציות הגבוהה.
רוזה יבש לרוב יתאים במיוחד עם מנות קלות יותר כמו דגים, עוף וירקות בגריל, נקיקים וסלטים. יש שמוצאים שרוז'ים יבשים פחות יתאימו למאכלים כבדים יותר כמו בשר בקר או מאכלים עם רטבים עשירים.
יינות רוזה מתוקים יותר יעבדו עם מגוון רחב של מזונות. המתיקות שלו תמתן מאכלים מתובלים היטב, מליחות גבוהה ומזונות מעושנים. כל אלו הופכים רוזה מתוק ליין המושלם לערב של ברביקיו, למשל.
רוב הסומליירים מסכימים באופן חד משמעי – יין רוזה אינו מתאים לקינוחים. המתיקות של הקינוח מדגישה את האלכוהול שביין ומשווה לו טעם מר או שטוח.
לא כל יינות הרוזה זהים זה לזה
כדי ליהנות מחוויית הטעם האופטימלית ומכל התכונות הבריאותיות של הרוזה, חשוב שנבחר בחוכמה. יין המשופע בתוספים מלאכותיים שיוצר בתהליכים מאיכות ירודה, יפיק יין בעל טעם שטוח, מהסוג שעשה מוניטין רע ליין הרוזה. לעומת זאת, יין שהופק בתהליכים טבעיים, תוך הימנעות מהוספת חומרים חיצוניים כמו סוכרים, שמרים, צבעי מאכל וסולפיטים, יספק לך חוויית טעם עשירה. ככל שהיין טהור יותר, כל תכונות הבריאות שבו באות לידי ביטוי באופן שלם ומלא יותר. יין אורגני פירושו גם פחות סוכרים שנותרו מתהליך התסיסה, מה שיכול לעזור לך לצמצם את כמות הקלוריות הנוספת. אם רוזה הוא היין שלך, כאן יותר מבכל יין אחר, כדאי להשקיע ביין טבעי ואורגני.
רוצה ליהנות מיינות אורגניים וטבעוניים ללא ביסולפיט? כרמי אלול מזמינים אותך להתוודע לתהליך הייצור הייחודי שלה ולחוות את הטעם יוצא הדופן של יין הרוזה המופק ביקב. למידע נוסף ולהזמנות, אנו מזמינים אותך להשאיר פרטים באתר כעת. הצוות שלנו יחזור אליך בהקדם ויסייע לך בכל הנדרש.